Speelkleden

Speelkleed

Voor een baby of kind gaat er niets boven heerlijk spelen. Jouw kleine kan er waarschijnlijk helemaal in opgaan. Maar tegelijkertijd wil je wel zeker weten dat dit ook allemaal veilig gebeurt. Vandaar dat het speelkleed momenteel populairder is dan ooit tevoren.

Bij LiefBoefje houden we ons specifiek bezig met unieke designs van speelkleden. In verschillende soorten en maten hebben we zo iets voor ieder kind en iedere baby in ons assortiment. Van welk design denk jij dat jouw (klein)kind een glimlach op het gezicht krijgt?

Als aanbieder van speelkleden begrijpen wij als geen ander wat het belang van een speelkleed is. Het maakt voor ieder kind uiteindelijk een belangrijk deel uit van de jeugd. Zeker op een hele jonge leeftijd is spelen het enige wat je kunt doen. Het is dan wel zo leuk wanneer dit op een comfortabele, veilige en unieke wijze gebeurt. Met een speelkleed van LiefBoefje dus!

Wat is een speelkleed?

Voor de duidelijkheid is het wel fijn om even te definiëren wat een speelkleed precies is.

Een speelkleed moet je namelijk zien als een kleed waarop een kind of baby helemaal zijn of haar gang kan gaan. Het is gemaakt van comfortabel materiaal, wat ervoor zorgt dat het kind lekker zit of ligt. Daarbij zorgt een uniek design ervoor dat een kleed er ook echt gezellig uitziet. De verschillende kleuren, vormen en patronen stimuleren het kind in zijn of haar ontwikkeling. De positieve associatie met het speelkleed is snel gemaakt.

LiefBoefje specialiseert zich in het aanbieden van speelkleden. Wij dragen graag ons steentje bij aan het verbeteren van de jeugd van jouw kleine. Als ouder heb je natuurlijk het beste met je kind voor. Zelf word je er ook blij van wanneer je ziet dat het speelkleed een glimlach op zijn of haar gezicht tovert.

De voordelen van speelkleden

Dat zoveel ouders een speelkleed aanschaffen, is natuurlijk geen toeval. Een speelkleed komt tegenwoordig met een groot aantal voordelen. Het zijn voordelen waar in principe iedereen gebruik van wil maken. Te denken valt aan:

 • Ontwikkeling motoriek: Bij een klein kind ligt de focus altijd op ontwikkeling. Je wilt namelijk het liefst dat jouw zoon of dochter zo goed mogelijk opgroeit. Daarbij is de ontwikkeling van de motoriek erg belangrijk. Een baby moet nog leren hoe het menselijke lichaam überhaupt werkt. Hoe je bepaalde handelingen verricht om een doel te bereiken. Een speelkleed stimuleert de ontwikkeling van de motoriek enorm. Je gaat binnen een korte tijd dan ook al verbeteringen merken. Denk aan het grijpen naar en vastpakken van voorwerpen.

 • Verbetering oog-/hand coördinatie: Daarbij traint een klein kind ook de oog-/hand coördinatie dankzij een speelkleed. Door namelijk bewegingen te maken, dingen te pakken en ergens naar te wijzen, verbetert de oog-/hand coördinatie. De kleine begrijpt steeds beter hoe de handjes en ogen elkaar aanvullen!

 • Comfortabele plek om op te spelen: Tot slot is een zachte, comfortabele omgeving natuurlijk ook gewoon erg fijn. De kleine kan zitten, liggen en zelfs rollen. Het voelt allemaal lekker zacht aan. Je moet dan ook niet raar opkijken als jouw zoon of dochter even de oogjes dicht doet op het speelkleed. Zo comfortabel vindt hij of zij het dus.

Speelkleed opties

Op het moment dat je een speelkleed zoekt, zijn er verschillende opties. Zeker wanneer je op zoek bent naar een speelkleed van LiefBoefje. Het stelt je in staat om heel specifiek op zoek te gaan naar het juiste product. Zo zijn de volgende subcategorieën bijvoorbeeld van toepassing:

Speelkleed baby groot

Veel ouders zijn op zoek naar een extra groot speelkleed voor de baby. Eentje waarop het kind meer dan genoeg ruimte heeft om heen en weer te bewegen. Deze grote speelkleden hebben vanzelfsprekend ruime afmetingen. Je moet dan denken aan een kleed van 195 x 145 cm. Dit is het grootste kleed uit het assortiment van LiefBoefje.

Een groot baby speelkleed biedt niet alleen voor de baby zelf genoeg ruimte, maar ook voor al het speelgoed. Het is iets dat je niet moet onderschatten. Je wilt niet de het complete kleed al vol ligt met een paar speelgoedartikelen. Bij een groot kleed van 195 x 145 cm voorkom je een dergelijke situatie. Er is meer dan genoeg ruimte om te bewegen, spelen en om speelgoed te bewaren. Zelfs als de kleine met een leeftijdsgenoot wilt spelen!

Speelkleed kind

Niet alleen voor baby’s, maar ook voor jonge kinderen blijft een speelkleed iets magisch hebben. Kinderen worden al blij op het moment dat ze het kleed zien. Het betekent namelijk dat het speelkwartier is aangebroken. De komende periode kunnen ze helemaal uit hun dak gaan. Hoe fijn is het als je als ouder voor dit gevoel verantwoordelijk bent?

Zelfs als de kleine geen baby meer is, heeft een speelkleed dus nog meer dan genoeg waarde. Bovendien maakt een uniek design een speelkleed dan nog leuker. Een kind begrijpt al een stuk beter wat het design precies betekent dan een baby. De afbeeldingen van een olifant, een leeuw of een konijn vallen over het algemeen bijvoorbeeld erg goed in de smaak!

Waarom kiezen voor een speelkleed van LiefBoefje?

Zoals gezegd besteden we bij LiefBoefje veel aandacht aan het aanbieden van het perfecte speelkleed. En dit ‘perfecte’ speelkleed verschilt natuurlijk per baby of kind. Een jongetje houdt weer ergens anders van dan een meisje. Vandaar dat we ruime keuzemogelijkheden erg belangrijk achtten. Kiezen voor een speelkleed van LiefBoefje betekent dan ook dat je gebruikmaakt van de volgende voordelen: 

 1. Unieke designs
  De designs die we momenteel aanbieden, zijn stuk voor stuk uniek. We hechten als geen ander extra veel waarde aan het creëren van leuke designs. Designs die er echt tussenuit springen op een positieve manier. Designs waar de kleine alleen bij het zien ervan al blij wordt. Dit betekent onder andere dat onze designs voorzien zijn van uitbundige kleuren, originele vormen en leuke afbeeldingen.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat je op onze speelkleden veelal dieren aantreft. Van een blij konijn en een nieuwsgierige giraf tot aan een knuffelende zebra en een vliegende eenhoorn. Je kunt uit bijzonder veel designs kiezen. Allemaal spreken ze een kind op een bepaalde manier aan. Het leuke is dat een kind het dier op een bepaalde leeftijd voor het eerst pas echt herkent. Een moment dat je zeker niet wilt missen.

 1. Specifiek gericht op baby en kind
  Daarbij richten we ons bij LiefBoefje dus specifiek op de baby en het kind. Speelkleden in deze leeftijdscategorie moeten zowel leuk als ook comfortabel zijn.

Het speelkleed moet enerzijds positieve emoties oproepen. Het moet een leuke omgeving creëren om lekker te gaan spelen. Volledig vrij van zorgen. Wij begrijpen als geen ander welke designs daar aan bijdragen. De designs zijn allemaal gemaakt voor de jongsten onder ons. Ze groeien er vervolgens echt mee op.

Tegelijkertijd moet een speelkleed ook comfortabel zijn. Het moet zacht aanvoelen en ondersteuning bieden. Baby’s en jonge kinderen kunnen namelijk nog weleens onverwachte bewegingen maken. Ze vallen om of rollen een stukje opzij. Daarbij is het dan belangrijk dat dit allemaal op een zachte, comfortabele manier gebeurt. De speelkleden van LiefBoefje zijn met het oog hierop gemaakt.

 1. Groot aanbod
  Wij geloven er heilig in dat een groot aanbod leidt tot een optimale keuze van de klant. Het is namelijk niet de bedoeling dat je je geforceerd voelt om een suboptimale keuze te maken. We willen dat je echt het perfecte speelkleed voor de kleine vindt. Om dit voor elkaar te krijgen bieden we dus enerzijds de verschillende designs aan. Anderzijds bieden we ook speelkleden van verschillende afmetingen en diktes aan.

Qua afmetingen zijn er de volgende opties:

 • 195 x 145 cm (groot)
 • 150 x 100 cm
 • 95x 75 cm (voor babyboxen)

En qua dikte:

 • 15 mm
 • 25 mm

Zo kun je dus heel precies op zoek naar de juiste vorm, de juiste dikte en het juiste design. Pas dan heb je echt het perfecte speelkleed gevonden!

 1. Veilig
  Tot slot staat ook veiligheid hoog bij ons in het vaandel. We doen er alles aan om voor maximale bescherming van jouw kleine te zorgen. Dit betekent dat onze speelkleden altijd de volgende eigenschappen bezitten:
 • Luchtig en ademend: Dankzij speciale foam is het speelkleed goed luchtdoorlatend. Dit voorkomt potentieel gevaarlijke situaties.

 • Geen stevige massa: Het speciale foam is daarnaast niet hard, waardoor de stevigheid van de vloer ondersteuning biedt als het kind gaat lopen. In tegenstelling tot foam waarin het kind deels wegzakt en daardoor de balans verliest.

 • Anti-slip: De onderkant van onze kleden zijn voorzien van een anti-sliplaag. Hierdoor blijft het kleed op z’n plek liggen en gaat het niet zomaar glijden.

Speelkleed baby kopen

Ben je dus op zoek naar een leuk nieuw speelkleed voor jouw baby of jonge kind? Bekijk dan nu welke optie uit ons assortiment jou het meeste aanspreekt. Goede kans dat je oog direct op een specifiek design valt. We zijn benieuwd of jouw zoontje of dochtertje er inderdaad meteen blij van wordt!

Heb je een vraag over een van onze speelkleden of over de bijbehorende verzending? Neem dan gerust even contact op. We helpen je graag verder.